a
whatsapp ihbar hattı haber postası

“Hıyanet İçinde Olmazsanız Akdeniz’de Kayyum Atanmaz”

Hakkâri Belediyesi’ne DEM Partili Belediye Başkanının terör örgütü üyeliği nedeniyle tutuklanarak, kayyum atanması Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinde de konuşuldu. DEM Partili Özgür Çağlar, kayyum uygulamasını eleştirirken, MHP’li Gülnar Belediye Başkanı Fatih Önge’den cevap ince ayarlama ile geldi.

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2024 Yılı Haziran Ayı Olağan Toplantısı’nın 1. Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Birinci Başkan Vekili Ali Uyan başkanlığında gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediye Meclisine “Kayyum” tartışmaları damga vurdu. DEM Partili Akdeniz Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi Özgür Çağlar Hakkari Belediyesine kayyum atanmasının hukuka aykırı olduğunu savundu

DEM Partili Çağlar, “Kayyum zihniyetini kabul etmeyeceğiz, buna karşı duruyoruz, sizleri de kayyum zihniyetine karşı durmaya çağırıyorum” dedi.

CHP’Lİ UYAN’DAN DEM PARTİLİ ÇAĞLAR’A DESTEK…

CHP’li Başkanvekili Ali Uyan da DEM Partili Özgür Çağlar’a destek çıktı. CHP’li Uyan, “Bu siyasi bir irade, siyasi bir karar. Biz antidemokratik uygulamaların hepsinin karşısındayız. Bu tür antidemokratik uygulamaları hiçbir zaman kabul etmiyoruz. Kayyum antidemokratik bir uygulamadır. Bunu kabul etmek gerekir” diyerek DEM’li Çağlar’a destek çıktı.

FATİH ÖNGE: “HUKUK DEMEK, İŞİMİZE GELDİĞİNCE HUKUK DEMEK DEĞİLDİR!”

Gülnar Belediye Başkanı Fatih Önge de kayyum tartışmaları üzerine söz aldı.

Gülnar Belediye Başkanı MHP’li Fatih Önge “Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhuriyetle yönetilen bir hukuk devletidir. Büyük emeklerle kurulmuştur. Bu ülkede yaşayan hiç kimse Cumhuriyete ve Cumhuriyetin değerlerine fütursuzca saldıramaz. Türkiye Cumhuriyeti, hukuk devletidir ama hukuk demek işimize geldiğince hukuk demek değildir. Kayyum uygulaması da hukuksal bir sürecin sonunda bir tedbir amacıyla alınmıştır” dedi.

“BİZLER DE YEREL İKTİDAR OLARAK HIYANET İÇİNDE OLMAYALIM Kİ, BAZI TEDBİRLERE MARUZ KALMAYALAIM!”

DEM Partili Özgür Çağlar’ın konuşmasında Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ne de atıfta bulunduğunu hatırlatan Önge, “Yerel yöneticiler de yerel iktidara sahiptir ve hepimiz gaflet ve hıyanet içerisinde bulunmayacağız ki Yüce Türk Milletimiz ve Devletimiz tarafından uygulanacak bazı tedbirlere maruz kalmayalım” diye konuştu.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0