a

CHP’li Ali Mahir Başarır’dan AKP’li İsme Sert Sözler

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Genel Kurulda görüşülmekte olan Nükleer Düzenleme Kanunu üzerinde konuşma yaptı.

CHP’li Başarır’ın konuşmasından önce açıklama yapan AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan’ın “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan için ‘Allah’ım bizim ömrümüzden al da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ver.’ diye bu aziz millet niçin dua ediyor?” Bunu niçin sormuyorsunuz?” sözlerini sarf etmesi üzerine CHP’li Başarır , “Aslında, konuya farklı başlayacaktım ama şu anda Türkiye’yi gezdiğimiz zaman ‘Allah’ım benim ömrümden al, Recep Tayyip Erdoğan’a ver.’ diyenler battaniyenin altında tir tir titriyor ve hepsi çok pişman, bunu bilin” sözlerini dile getirdi.

MERSİN’DEKİ NÜKLEER SANTRAL NE KADAR YERLİ VE MİLLİ?

AKP iktidarı ve yandaşlarının özellikle elektrik zamlarından sonra, nükleer enerjiye karşı çıkan, nükleer santrallere karşı çıkan herkesi hain ilan ettiklerini ifade eden CHP’li Başarır, “Oysa, Sinop’ta, Mersin’de o çiftçiler, o köylüler, o vatandaşlar günlerce eylem yaptı; daha temiz bir Türkiye, daha güvenli bir Türkiye, daha güvenli topraklar için bunu istedi.

Şimdi ‘enerji vesayeti’ diyorsunuz. Bakın, bunu diyen gruba sormak isterim; bakalım, Mersin’deki nükleer santral ne kadar yerli ve milli? Siz, benim topraklarımda Rusya’ya arazi vereceksiniz; verdikten sonra, Rusya bir şirket kuracak, yüzde 100 hissesinin sahibi olacak; o Ruslar yüz yıl, iki yüz yıl, bin yıl geçse de her şekilde o hissenin yüzde 51’ine sahip olacaklar ve yerli ve millî arkadaşlarım, on beş yıl boyunca kilovatsaatini 12,35 sente alım garantisi vereceksiniz. Ya, yerli ve millîlere bakın! Bir iktidar kendi topraklarında hangi ülkeye bu imtiyazları verir? Yazık değil mi?” dedi.

MİLLETVEKİLLERİNİ TESİSLERE SOKMUYORLAR

Mersin Akkuyu’daki Nükleer Santral’de iş kazalarının meydana geldiğini belirten CHP’li Başarır, “iş kazaları oluyor; dinamit patlatıyorlar, evler yıkılma noktasına geliyor; işçiler ölüyor, işçileri Rus şirketin korumaları darp ediyor, Türk işçileri; kapıya gidiyoruz milletvekillerini tesislere sokmuyorlar; bundan utanmıyor musunuz? Nereniz yerli ve millî sizin?” sözlerini ifade etti.

SEN BU ÜLKENİN ASKERİNİ FETÖ’YE İHBAR ETMİŞ ADAMSIN

CHP’li Başarır kürsüden konuşması esnasında sürekli laf atan AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan’a “Beyefendi, siz ‘Yerli ve millî’ dediğiniz zaman ya bir şirkete garanti veriyorsunuz ya bir ülkeye garanti veriyorsunuz. Cahit Özkan, senin de ne kadar yerli ve millî olduğunu Fenerbahçe Orduevi’nde FETÖ’ye yaptığın işaretlerden gördük. Sen ne kadar yerli ve millîsin? Sen bu ülkenin askerini orada FETÖ’ye ihbar etmiş bir adamsın, bırak! Tek farkın ne? O zaman bıyıksızdın, şimdi bıyıklısın. Hiçbir farkın yok. O yüzden sen sorularıma cevap ver, bu anlaşma doğru değil mi? Siz Ruslara bu imtiyazları vermediniz mi? Sinop’ta vermediniz mi? Neyi konuşuyorsun? Neyi anlatıyorsun sen? Benim söylediklerimin hepsi sözleşmede vardır. Sen bana “vatan” “millet” “bayrak” gibi kavramları anlatma. Sizin vatan anlayışınızı, bayrak anlayışınızı, Ruslara vermiş olduğunuz imtiyazlardan görüyoruz. Çık, bu söylediklerin yalan de. Elektrik garantisi vermedik de, topraklarımı vermedim de; söyle. Biz, temiz enerji istiyoruz; biz, kirli enerji istemiyoruz. Biz, Rusların topraklarımızda bu konuda söz sahibi olmasını istemiyoruz. Burada yanlış bir şey yok. Sen bu gruplardan, bu muhalefetten, bu halktan korkmuyorsun; Rusya’dan korkuyorsun, olur mu böyle bir şey?” ifadelerini kullandı.

GRUP BAŞKAN VEKİLİ MİSİNİZ YOKSA BURADA BİZİ Mİ TROLLÜYORSUNUZ?

Cahit Özkan’ın sataşmalarının devam etmesi üzerine CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Benim söylediğim hiçbir şey de yanlış yok; ben sözleşmeyi söylüyorum, ben sözleşmeyi anlatıyorum, Rusya’ya verilen imtiyazları anlatıyorum. Beyefendi oradan dırdır, dırdır yani sabahtan beri konuşuyor, böyle olur mu? Siz Grup Başkan Vekili misiniz yoksa burada bizi mi trollüyorsunuz? Kadrolu laf atıcılar, böyle olur mu? Bu ülkede “millî” kelimesini, “ordu” kelimesini, “vatan” kelimesini bana göre en son ağzına alacak adam odur. Onun millî karakterini biz Fenerbahçe Orduevinde gördük.” dedi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0