a
  • Haber Postası
  • Siyaset
  • CHP’li Başarır’dan: “Tek Ampulü Söndürün, Türkiye Işıl Işıl Olsun”

CHP’li Başarır’dan: “Tek Ampulü Söndürün, Türkiye Işıl Işıl Olsun”

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, yapılan zamları protesto etmek amaçlı eş zamanlı olarak tüm ülkede gerçekleştirilen basın toplantısında “8-9 tane ampulü söndürmenize gerek yok, tek ampulü söndürün Türkiye ışıl ışıl olsun” dedi.

CHP Mersin İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında örgütlerimizle birlikte sahada, pazarda, esnaf ziyaretinde ve evlerde olduklarını ifade eden CHP’li Başarır, “Tüm bir felaket yaşamaktadır. Türkiye tam bir yangın yerine dönüşmüştür. Üç gündür Toroslar’da, Erdemli’de, Mersin Merkez ilçelerde gördüğümüz durum bir felakettir. Bir sefer gezdiğimiz tüm esnaflar elektrik ve doğalgaz faturalarından şikayetçi. Faturalar bir ay önceye göre yaklaşık 3 ile 7 kat arası artmış. Yani artık ödenmeyecek durumdadır. Dün Erdemli’de pazardaydık, Çukurova’da hiçbir zaman meyve-sebze alınırken sorun yaşanmıyordu ama ben ilk kez kabak ve patlıcanın kilosunun 30 lira olduğunu gördüm. İlk kez pırasanın taneyle alındığını gördüm. İlk kez bayat ekmek kuyruklarını gördüm. İlk kez ailelerin boş filelerle pazardan çıktığını gördüm. İlk kez pazar tezgahlarının Çukurova’da yarı oranında düştüğünü gördüm. 84 milyon bunu hak etmiyor” sözlerini dile getirdi.

SARAYIN KİRLİ KALEMLERİ, YAĞDANLIKLARI İYİCE ÇİRKİNLEŞTİ

Pazarda yaşadığı bir anekdotu anlatan CHP’li Başarır, “Bir teyzemiz keşke emekli maaşlarımıza zam yapmasaydı ama elektrik faturalarımız, ekmek fiyatlarımız, meyve-sebze fiyatlarımız, mazot, benzin fiyatlarımız daha normal olabilseydi dedi. Biz bu zalimliğe, bu yolsuzluğa, bu adaletsizliğe mahkûm değiliz. Türkiye Cumhuriyeti hiçbir zaman hiçbir kişiye, hiçbir kuruma, hiçbir zalime mahkûm olmadı. Televizyonlardan seyrediyoruz, sarayın kirli kalemleri, yağdanlıkları doğalgaz faturaları konuşulurken çözüm olarak halk kuru fasulye yesin gazını kendi üretir diyecek kadar çirkinleşebiliyor. Bunu bizden birisi söylese siz değerli basın, herhangi birimiz söylese linç ediliriz ama bunu söyleyen ahlaksıza saraydan herhangi bir tepki yok. Ben, bu hadsize şunu söyleyeyim: dün pazarda, markette kuru fasulye fiyatlarına baktım ve halk kuru fasulye bile alamıyor” dedi.

HEP BERABER BU GÜZEL ÜLKEYİ GÜZEL GÜNLERE GETİRECEĞİZ

Vatandaşların, evlerindeki 8-9 ampulden ancak birini yakabilmelerinden dolayı kendisine dert yakındıklarını ifade eden CHP’li Başarır, “Bize elektrik faturasından dert yakınan vatandaşlara şunu söyledik, 8-9 tane ampulü söndürmenize gerek yok, tek ampulü söndürün Türkiye ışıl ışıl olsun, dedik. Bizim parti olarak il başkanlarımızla, ilçe başkanlarımızla sokağa çıkacak yüzümüz, halkla dertleşecek yüzümüz, çözüm önerilimiz, çok kıymetli kadrolarımız var. Biz halkın yanında olmaya devam edeceğiz. Biz Pazar, sokak, ev, çarşı gezmeye devam edeceğiz. Biz bu ülkeyi bu hale getirenleri hem şikâyet edeceğiz hem de yapacaklarımızı anlatacağız. Türkiye bu zalimlere, bu adaletsizlere, bu hukuksuzlara, bu ülkeyi bu hale getirenlere, bu tek adama mecbur değil. Hep beraber bu güzel ülkeyi güzel günlere getireceğiz. Çok fazla sürmeyecek. Biz bankaları kimin hortumladığını, kredileri kimin hortumladığını, beşli çetenin nasıl zenginleştiğini, garanti verilen yollarda nasıl fakirleştiğimizi, hangi tefeciye ne kadar faiz verdiğimizi, kimlerin hangi makam arabalarını haksız yere kullandığını, sarayın giderlerini, hepsini biliyoruz. Üç yıl içerisinde Türkiye’yi ışıl ışıl hale getireceğimize söz veriyoruz” sözlerini ifade ederek toplantıya son verdi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0